Bransjer som er rå på digital markedsføring

Hvilke bransjer ser ut til å være best på å bruke internett i sin markedsføring? Internett har virkelig sørget for en ny tidsalder innenfor markedsføring og det er mange bransjer som har fått en ny vår med mulighetene som digital markedsføring faktisk gir. Men det er tre bransjer som stikker seg ut som de råeste på å markedsføre seg digitalt.

Markedsføring

Markedsføringsbransjen innså fort at internett var nøkkelen til å nå ut til flere mennesker med sine tjenester og bransjen er stadig i vekst. Det jobbes hele tiden med å finne nye måter de kan utnytte internett både for å kapre kunder til seg selv, men også for å fremme kundene i de digitale medier. En ting er jo selvfølgelig å få kundene synlige på nettet gjennom for eksempel SEO-optimalisering, google adwords, digitale markedskampanjer og bruk av sosiale medier. Internett og bruken av internett endrer seg nesten hele tiden og markedsføringsbransjen har gjort lurt i å henge seg på, slik at de faktisk tjener på utviklingen. Etter hvert som digitale medier blir stadig mer populært ser vi nemlig at de gamle kanalene for markedsføring, som for eksempel aviser, magasiner, radio og tv nok går noe ned. Stadig flere aviser digitaliseres og papiravisene er mest sannsynlig snart en saga blott.

Gambling og nettspill

En bransje som stadig vokser på nett er igaming industrien. Dette er det mange årsaker til. For det første har internett gjort folket mer tilgjengelig for direkte markedsføring og for det andre så har internett gjort det lettere for folk å finne gambling som for eksempel spilleautomater på nett. Det har tidligere vært knyttet mye skam rundt det å spille på spilleautomater på nett, men nå er det blitt mer allmenn akseptert. Man kan faktisk være anonym når man spiller på nett også. Det trenger ikke være sånn at alle vet hvem du er med mindre du faktisk velger å delta personlig i turneringer etter hvert. Men hva er det som gjør at denne bransjen vokser så enormt?

Det handler om markedsføring på nettet. Det er en bransje som er kreativ og ligger langt foran andre når det gjelder å finne nye måter å nå ut til publikum på, spesielt når det gjelder på internett. De er langt forbi rene e-post kampanjer, nå annonserer de i digitale kanaler og annonsene er gjerne spisset til et bestemt publikum slik at konverteringsraten skal være god.

Konverteringsraten forteller noe om hvor mange av de som faktisk ser reklamen som går videre inn på siden, registrerer seg og ikke minst bruker penger. Bransjen har gode muligheter til å tilby gode lokketilbud og bonuser som gjør at det er lettere for folk å gå inn. De må ikke bare legge ut penger selv, de får også penger. Et signal som sier at gamblingselskapet innser at de nye kundene faktisk tar en risk, og at kundene gjerne vil vite at også gamblingselskapet er villig til å ta en risk for å få dem som kunder.

Forlagsbransjen

Dette er en bransje som også har vært nødt til å ta noen runder i manesjen med seg selv ettersom den digitale utviklingen sørger for at det selges vanvittig mye mindre bøker. Da gjelder det å tenke nytt. Bransjen har valgt å satse mye på et digitalt nærvær gjennom veldrevne kampanjer rettet mot aktuelt publikum, spesielt i sosiale medier. De har valgt å utvikle relasjoner med bloggere, som får bøker og skriver om dem for så å dele, uansett om det er gode eller dårlige anmeldelser. Anmeldelsene i seg selv skaper interesse! Forfatterne selv er også veldig aktive i media og på nett, for å fremme sine bøker for å få solgt dem. Et ekstremt bra eksempel på dette er Agnes Matre og Geir Tangen som nettopp ga ut bøkene Skinnet bedrar og Hjerteknuser. De suser opp på salgslistene mye takket være sitt digitale nærvær.

Privacy Policy