Digital utvikling

Nå til dags vil man finne det meste av underholdning digitalisert – alt fra spill og musikk til TV-serier. Dette gjelder også for klistremerker, for om man før samlet på klistremerker i egne klistremerkebøker, kan man faktisk nå laste ned egne catwangklistremerke-apper. Appen Catwang er et flott eksempel på dette. Her kan man laste ned digitale klistremerker, og klistre disse på bildene på mobilen. Catwang er utviklet av Franky Aguilar, som var lei av å skape tradisjonelle tegneserier, og ville bruke sine kreative evner på noe annet. Han sluttet i jobben hos en spillgigant, og kombinerte sin kunnskap om koding med sin kreativitet. Steget med å gå digitalt lønte seg for Aguilar, og det ble solgt digitale klistremerker for 250 000 $ de to første årene fra appen Catwang.

Uendelig utvalg av digital underholdning

Klistremerker på nettet blir mer og mer populært, og man kan finne de overalt, et enkelt søk på Apples App Store viser et stort utvalg av digitale klistremerker, og på chat-tjenester som Facebook Messenger kan man sende morsomme og søte klistremerker gjennom meldinger.

Klistremerker er ikke det eneste som har gått over til den digitale verdenen. Spillutviklere var tidlig ute med å bane veien for digitalisering, alt fra online rollespill som World of Warcraft, og spilleautomater, som man tidligere fant på den lokale kiosken rundt hjørnet, finner man nå på nettet. Mye av det har å gjøre med forbudet mot spilleautomater som ble innført i 2006, men som har ført til en revolusjon av spilleautomater på nettet. Hvis du ønsker å lese mer om spillutviklere og nye spill kan du finne informasjon og spill her. Spilleautomater på nett har nok kommet for å bli, mye grunnet streng norsk lovgivning.

Veien videre

itunes-storeSpillutviklere var som nevnt tidlig ute med å digitalisere underholdningen, og flere har fulgt med. Musikken kjøper man ikke lenger på CD eller kassett, som regel kjøper eller strømmer man musikk fra en digital tjeneste som iTunes eller Spotify. Vinylplater er dog i vinden igjen, og det er mange som har gjenoppdaget fordelene med vinylplater. Utviklingen gjelder også TV-underholdning; mens man før enten måtte følge med på sin yndlingsserie på en TV-kanal, kan man nå med et par enkle tastetrykk finne et uendelig utvalg av TV-serier på strømmetjenester som Netflix og Viaplay.

Det er usikkert hva som blir den neste store trenden med digital utvikling. Kanskje vil vinden snu, og det vil bli en analog revolusjon?

Privacy Policy