Digitale klistremerker

Digitale klistremerker, også kalt stickers, er en videreutvikling av de klassiske smilefjesene som lenge har vært brukt i teknologisk kommunikasjon. Klistremerkene er enten statiske eller animerte illustrasjoner som kan være en blanding av tegneseriekarakterer og smilefjes. Disse representerer handlinger eller følelser, og kan på en mer variert måte en smilefjes formidle både ansiktsuttrykk og kroppsspråk.

emojiGjennom bruk av digitale klistremerker har vi fått en ny og mer personlig måte å kommunisere med venner og bekjente som gjør det lettere og raskere å uttrykke tanker og følelser. I stedet for, eller som supplement til tekst, kan vi ved hjelp av bilder og animasjoner, i form av blant annet søte dyr, gi uttrykk for glede, frustrasjon, flauhet og andre følelser. Klistremerkene gjør samtalene mer interessante og er spesielt populære i Norge blant brukere av smarttelefoner og Facebook Messenger.

Det har lenge vært populært å dekorere bilder med diverse grafiske hjelpemidler, og nå som vi er inne i en alder der visuell digital kommunikasjon er vanlig er det også mulig å dekorere bilder med digitale klistremerker.

Et annet bruksområde benyttet av diverse merkevarer i Asia er digitale klistremerker som en del av markedsføring og promotering. Blant annet kan vi nå se karakterene fra Disney’s Lilo og Stitch florere i sosiale nettverk.

Privacy Policy