Hvilke typer klistremerkes finnes der ute?

Klistremerker deles vanligvis opp i to forskjellige kategorier – personlige og industrielle. Personlige er representative for en person eller en gruppe, mens industrielle klistremerker finner man i butikkene og på kontorbygg.

 

Personlige klistremerker

Det er personlige klistremerker man merker mest. Disse finner du på ryggsekker, t-baner og busser, kjøleskap og vinduer verden rundt. Personlige klistremerker kan være brukt av én person som ønsker å representere seg selv ved bruk av et bilde eller noen ord, eller av en gruppe mennesker som står sammen om et tema eller ideologi. Ulike politiske grupper og kriminelle gjenger har brukt klistremerker for å spre sitt budskap eller markere sine territorier. Ja, klistremerker er ikke bare for barn og unge, selv om det er med dem man vanligvis forbinder klistremerkene. Blitz og andre radikale aktivister har til tider klistret ned hele byer og områder for å spre sine ønsker og tanker – man kan tenkte hva man vil om Blitz og blitzere, men de hjelper i hvert fall klistremerkene! Tenk hvor kjedelig det er å alltid være forbundet med små barn og tyggiser! Bra at noen har nok vett i hodet til å bruke klistremerkene til andre formål! Graffitiartister bruker også klistremerker flittig. Har man et stort, klebrig ark hjemme, kan man sitte og tegne de fineste tegningene man kan og senere gå ut og klistre dem på veggene. På den måten slipper man utgifter til spraybokser og tusjer, mens staten slipper å male om hele tiden. Det er mye enklere å la et papirark henge enn når man ser en hel vegg som er sprayet ned.

 

Industrielle klistremerker

Du har sikkert aldri tenkt over det, men klistremerker er faktisk overalt. Se på frukten og grønnsakene i den lokale dagligvarebutikken. De er alle merket med sine egne klistremerker. Disse representerer pris, eller merket på frukten. Alle har vel hatt Chiquita-klistremerker hengende fast diverse steder på kjøkkenet? Går du ut døra og titter på den første firmabilen som kjører forbi, vil du se reklame og telefonnummer på sidene – dette er også klistremerker, men ikke som vi er vant til dem. Disse er ganske dyre og absolutt ikke lette å få av. Hva med han ungdommen som alltid løper bort til deg når du går inn på Elkjøp? Han har jammen meg et klistremerke på seg, han også! Hvordan ellers skulle du funnet ut hva han heter når du vil legge inn en klage? Industrielle klistremerker er faktisk overalt rundt oss, sikkert på sofaen du sitter på og på dataen din. Vi legger ikke merke til disse klistremerkene fordi de ikke er ment til å gjøre store inntrykk. De er der for å gjøre livet litt lettere for oss og for å gi deg nødvendig informasjon om et produkt. Politikere er også flittige brukere av klistremerker, i hvert fall når det er et nytt valg rundt hjørnet. Da ser du busser og hele bygninger bli limt sønder med forskjellige klistremerker som lover forandring og et fantastisk liv. Dessverre blir disse klistremerkene borte så fort valget er over, akkurat som det som ble lovet.

 

Privacy Policy